torstai 12. syyskuuta 2013

Aurajuusto-kasvisgratiini

Vielä ehtii tehdä kotimaisista tuoreista kasviksista herkullisen gratiinin!


Aurajuusto-kasvisgratiini

1 kukkakaali
4 porkkanaa
1 parsakaali
1 pieni kesäkurpitsa
kevätsipulia tai purjoa
kirsikkatomaatteja
1 l vettä
kasvisfondia
1 pss aurajuustomuruja

kastike:
80 gr voita
vajaa dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
1 dl emmental-juustoa
suolaa
mustapippuria


kastike:
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen,
lisää maito ja keitä n. 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee.
Huom! sekoita koko ajan, tämä palaa pohjaa tosi helposti!
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon juustoraaste

Viipaloi porkkanat, lohko kukkakaali ja parsakaali,
viipaloi sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisfondi,
lisää kiehuvaan veteen ensin porkkanat ja keitä n. 5 minuuttia,
lisää kukkakaali ja parsakaalilohkot ja keitä vielä n. 5 minuuttia.
Lisää viimeksi sipuliviipaleet ja kesäkurpitsalohkot ja kiehauta pari minuuttia.

 Kaada kasvikset lävikköön ja valuta vesi pois.

Kumoa valutetut kasvikset voideltuun uunivuokaan
ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit

Levitä pinnalle Aurajuustomurut

 Kaada päälle kastike
ja kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.


Aurajuuston sijasta voi käyttää myös vuohenjuustoa,
en ole vielä osannut päättää kumpi on parempaa......


Marja

5 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkukuvia täällä. Tuo gratiini näyttää niin houkuttelevalta :)

    VastaaPoista
  2. Mitä vehnäjauhojen tilalle vois laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vehnäjauhot voi korvata vaikka Maizenalla tai vaalealla gluteenittomilla jauhoseoksella, jos ruoan pitää olla gluteenitonta.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥