maanantai 8. heinäkuuta 2013

Suklainen mansikka-juustokakku


Kesäsunnuntain aamupalalle kuohuviinin seuraksi
tällä kertaa tosi makea suklainen mansikka-juustokakku


Suklainen mansikka-juustokakku

pohja:
240 gr Digestive-keksejä
100 gr voita


täyte
200 gr Brunbergin suklaata
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
4 dl Flora-vispiä
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta tai-sokeria
 loraus Cointreau-likööriä
1 rkl vahvaa kahvia
5 liivatetta

mansikoita

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (24 cm) kokoinen pyöreä pala ja pane se vuoan pohjalle.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.


Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää siihen sokerit,
 likööri  ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa.
Lisää seokseen kuumaan kahviin sulatetut liivatteet.
Sekoita lopuksi vaahdotettu Flora-vispi varovasti seokseen.

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle,
lado seuraavaksi kerros viipaloituja mansikoita
levitä loput täytteestä mansikoiden päälle.
Tasoita pinta

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku vuoasta ja
koristele mansikoilla



Marja

3 kommenttia:

  1. Oijoi, namia! Jokin mansikka-juustokakku täytyisi kyllä tehdä. Tuo näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Pitää vielä lisätä, että kunpa Helsingin kahviloista saisi tuollaisia kakunpalasia, niin varmasti ostaisin. Tarjottavat ovat olleet yllättävän mauttomia ja kuivia niissä paikoissa missä olen käynyt (ihan tunnetuissakin kahviloissa keskustassa).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥