Kesäsunnuntain aamupalalle kuohuviinin seuraksi
tällä kertaa tosi makea suklainen mansikka-juustokakku
Suklainen mansikka-juustokakku
pohja:
240
gr Digestive-keksejä
100
gr voita
täyte
200
gr Brunbergin suklaata
200
gr maustamatonta tuorejuustoa
4
dl Flora-vispiä
1,25
dl sokeria
2
tl vaniljauutetta tai-sokeria
loraus Cointreau-likööriä
1 rkl vahvaa kahvia
5
liivatetta
mansikoita
Murskaa
keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Leikkaa
leivinpaperista irtopohjavuoan (24 cm) kokoinen pyöreä pala ja pane
se vuoan pohjalle.
Painele
keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane
pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Täyte:
Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10
minuutiksi.
Vatkaa
Flora-vispi vaahdoksi.
Sulata
suklaa vesihauteessa.
Notkista
tuorejuusto vatkaamalla ja lisää siihen sokerit,
likööri ja hieman jäähtynyt
sulatettu suklaa.
Lisää
seokseen kuumaan kahviin sulatetut liivatteet.
Sekoita
lopuksi vaahdotettu Flora-vispi varovasti seokseen.
Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle,
lado seuraavaksi kerros viipaloituja mansikoita
levitä loput täytteestä mansikoiden päälle.
Tasoita pinta
Anna
hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku vuoasta ja
koristele mansikoilla
♥
Ai, että, namnammmm.....
VastaaPoistaOijoi, namia! Jokin mansikka-juustokakku täytyisi kyllä tehdä. Tuo näyttää niin herkulliselta.
VastaaPoistaPitää vielä lisätä, että kunpa Helsingin kahviloista saisi tuollaisia kakunpalasia, niin varmasti ostaisin. Tarjottavat ovat olleet yllättävän mauttomia ja kuivia niissä paikoissa missä olen käynyt (ihan tunnetuissakin kahviloissa keskustassa).
VastaaPoista