keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Appelsiiniriisi


Retroherkkua

 Juuri tähän aikaan keväällä alkaa tehdä mieli appelsiiniriisiä,
kun mielestäni ainoat oikeat appelsiinit,
 israelilaiset mehukkaat ja makeat Jaffat ilmestyvät kauppoihin!

Appelsiiniriisi
4 dl  puuroriisiä
vettä


5 appelsiinia
sokeria (maun mukaan)

appelsiininkuoriraastetta
1/2 dl sitruuna- tai limemehua

2 prk Flora vispiä
sokeria (maun mukaan)
vaniljasokeria tai vaniljauutetta


Keitä riisit väljässä vedessä n.15 minuuttia.
Huuhtele kylmällä vedellä.
Käytän puuroriisiä, sekin pysyy irtonaisena, 
kun keittää väljässä vedessä ja huuhtelee kypsät riisit heti kylmällä vedellä

Lisää riisin joukkoon pari ruokalusikallista appelsiininkuoriraastetta ja sitruunamehu.
Laita vetäytymään jääkaappiin.

Kuori ja paloittele appelsiinit kulhoon,
lisää joukkoon vähän sokeria ja laita myös appelsiinit vetäytymään jääkaappiin.
Puoli tuntiakin riittää.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla tai-uutteella.

Sekoita riisin joukkoon ensin appelsiinipalat ja lopuksi vaahdotettu Flora vispi.

Koristele appelsiiniviipaleilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.






Marja

3 kommenttia:

  1. Muistan lapsena syöneeni appelsiiniriisiä, se oli ihan hyvää.. Taidanpas esitellä lapsillekin uuden herkun! ;oD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirjo-Riitta, lapsena meilläkin tätä aina syötiin.
      Kannattaa kyllä esitellä lapsillekin.
      Joukkoon voi vielä lisätä raastettua valkosuklaatakin, jos haluaa. Joskus koristelen pinnan tummasta suklaasta vuolluilla lastuillakin.

      Poista
  2. Enpä olekaan aikoihin tuota herkkua valmistanut. Helppoa ja herkullista. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥