torstai 7. helmikuuta 2013

Pannari-pannukakku

 Pannaripäivän voi pitää vaikka kerran viikossa,
 se on nopea ja helppo välipala.
Maistuu varsinkin näin talvella,
 kesällä taas on mukava paistaa vaikka muurinpohjalettuja pihalla :)

Pannaria osaa varmaan jokainen tehdä.
Näin minä sen teen.

Tarvitaan:
1 litra maitoa, mielellään täysmaitoa
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl ohrajauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
suolaa
(vaniljaa, kardemummaa)
(1 dl sulatettua voita)

Pannari tehdään usein vaaleista vehnäjauhoista, mutta käytän
ohra- ja hiivaleipäjauhoja.
Tulee ikäänkuin ruokaisampi pannari näin.
Mausteena voi käyttää vaniljaa, vaniljasokeria tai kardemummaa,
tai voi jättää mausteet poiskin.

Mittaa kulhoon sokeri ja lisää kananmunat.


Sekoita keskenään niin, että munien rakenne rikkoutuu.

Sekoita joukkoon suola ja mausteet.

Lisää puolet maidosta.
Kun lisäät aluksi vain puolet maidosta, taikinaan ei tule jauhopaakkuja, kuten tapahtuu jos jauhot sekoittaa koko maitomäärään heti aluksi.

Lisää jauhot.
Sekoita tasaiseksi.
Tässä vaiheessa taikina on melko paksua.

(Lisää sulatettu voi)

Lisää loppu maito vähitellen, sekoita hyvin.


Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

Tästä annoksesta tulee yksi uunivuoan kokoinen pannari.

Minä olen perinyt äidiltäni tavan kypsentää pannarit valurautaisissa paistinpannuissa uunissa.
Paistinpannupannareita tulee tästä annoksesta 6 kpl.

Kuumennan paistinpannut uunissa ja sulatan kuumassa pannussa nokareen voita ja kaadan taikinan pannuun.
Tästä syystä en lisää taikinaan rasvaa, 
mutta uunipannulla kypsennettävään taikinaan voi lisätä tuon 1 dl rasvaa.


Paistinpannupannareita kypsennän 250 asteessa 12-15 minuuttia.


Uunipannulla kypsennettäessä lämpötila saa olla vähän alempi, 200-225 astetta ja aikaa kuluu n. 1/2 tuntia.
Uunipannu kannatta vuorata leivinpaperillla,  niin ei pääse pannari tarttumaan vuokaan.




Pakastimesta päälle mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa....


Marja

6 kommenttia:

  1. Ai miten herkullisen näköisiä pannukakkuja ja jos nyt oikein tihrustin, niin ihan valurautapannulla paistettua...NAM!!!
    Olen aivan kuutamolla vielä näissä puutarha hommissa. Nyt vasta takana yksi kunnon kesä perennapenkkien ja kasvimaan parissa. Saapi nähdä kuinka voivat kasvattini kun paljatuvat lumen alta. Tämä on nyt ihan keltanokan kysymys...laitatko sinä helmikuussa esikasvamaan perennakukkia? Alusta asti itse?...minulla on varmaan niin paljon opittavaa. Ei sen puoleen, sormet jo syyhyävät :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, valurautapannulla paistoin!
      Yleensä en kylvä perennoja, kun olen töissä taimitarhalla ja sieltä tulee hankittua perennat valmiina taimina. Mutta tänä vuonna ostin sormustinkukan siemeniä (ovat kaksivuotisia), korallinpunaista idänunikkoa ja pulskaneilikkaa, kun sillä oli niin hauska nimi. Perennat voi kyllä kylvää vasta kesälläkin, mutta jos ne kylvää aikaisin keväällä, ne saattavat ehtiä kukkia jo ensimmäisenäkin kesänä.
      Jotkut kesäkukatkin vaativat tosi pitkän taimikasvatusajan, esim. päivänsinin kylvän aina helmikuussa.

      Poista
  2. Oi, kylläpäs näyttää hyvälle, tätä ohjetta täytyy ehkä joskus kokeillakin, sen verran mielenkiintoiselle kuullostaa! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä hyvälle, en ole näin paistinpannulla tehnyt pannaria:)

    VastaaPoista
  4. Tuopas onkin hyvä idea laittaa pannarit paistumaan pannussa uuniin. Tulee "edustuskelpoisia" pannareita.

    VastaaPoista
  5. Ei ole valurautapannun voittanutta :)
    Siinähän syntyy hyvät pannupitsatkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥