Calzone-versio lempparistani kylmäsavulohipiirakasta
Pohjataikina
perus-rahkavoitaikina:
250 gr voita
250 gr rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Nypi vähän pehmennyt voi jauho-leivinjauheseokseen.
Sekoita joukkoon rahka.
Anna taikinan kovettua jääkapissa niin kauan, että taikinaa pystyy kaulitsemaan.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja kaulitse ne ohuehkoiksi.
Leikkaa kummastakin levystä samankokoiset kalanmuotoiset palat.
Ylijäävistä reunapaloista voi tehdä lopuksi kalalle suomut.
Täyte
pala purjoa
3 keitettyä kananmunaa
250 gr kylmäsavulohiviipaleita
runsaasti tilliä
1 pss Aurajuustomuruja
voiteluun kananmunaa
leikkaa purjo pieniksi suikaleiksi ja levitä pohjalla.
( tässä jouduin käyttämään tavallista sipulia,jota kuullotin hetken oliiviöljyssä,
sillä kaupassa ei ollut purjoa!)
leikkaa keitetyt kananmunat pieniksi kuutioiksi ja levitä sipulin päälle
paloittele kyläsavulohi pieniksi suilaleiksi ja levitä kananmunan päälle
Silppua päälle runsaasti tilliä
Lisää viimeiseksi Aurajuustomurut
Nosta päälle kanneksi toinen kalanmallinen taikinalevy.
Kostuta taikinan reunat vedellä ja painele reunat tiiviisti yhteen.
Tee lopputaikinasta kalalle suomuja, kostuta pinta vedellä ennen kuin asetat ne kalan pinnalle.
Nämä "suomut" tein piparimuotilla.
Ehkä niistä saisi aidommat, jos viitsisi vähän käyttää aikaa muotoiluun.....
Voitele pinta lopuksi kananmunalla
ja pistele haarukalla.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa runsas puoli tuntia.
Piirakan voi loppuvaiheessa peittää vaikka leivinpaperilla, jos pinta näyttä tummuvan liikaa.
Aika vonkale!
♥
Onpa herkullinen vonkale!
VastaaPoistaJuu, syömistä riitti pariksi päiväksi...
PoistaHerkullista kielelle ja silmälle.
VastaaPoistaHerkullinen maukuyhdistelmä on tuo, tosiaan :)
Poista