Paras pizza ikinä on itse tehty
Pizzapohjan ohje on alunperin ruokala.netistä
Pohja
2 pellillistä
300- 350 gr durumvehnäjauhoja
11 gr kuivahiivaa ( 1 pss)
1 tl suolaa
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
2,25 dl lämmintä vettä
Sekoita 300 gr jauhoista, hiiva ja suola keskenään. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti,
kunnes se on kiinteä ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää loput jauhot, jos taikina tuntuu liian löysältä.
Anna kohota peitettynä n. puoli tuntia.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin uunipellin kokoinen pizzapohja.
Kauli suoraan leivinpaperin päällä ja täytä pizza ennen kuin siirrät sen pellille.
Ellei satu omistamaan pizzakiveä, kannattaa pelti
kuumentaa uunissa kuumaksi ja siirtää pizza suoraan kuumalle pellille,
näin pohjasta tulee rapeampi.
Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Kodin Kuvalehdessä oli helppo tomaattikastikkeen ohje.
Taivaallisen hyvää.
Tomaattikastike
Kahteen pizzaan tarvitaan
2 dl tomaattipyreetä ( itse käytin paseerattua tomaattia)
2 dl tomaattimurskaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
2-3 tl pizzamaustetta
(käytin provencen yrttisekoitusta, kun oli pizzamauste loppu)
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl sokeria
ripaus valkosipulijauhetta, jos tykkää valkosipulista
Pyöräytetään sauvasekoittimella tasaiseksi.
Täytteet jokainen valitsee tietenkin oman makunsa mukaan.
Meillä oli tänään aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, mozzarellaa, tuoreita tomaatteja.
Ja miehen puolella ananasta, hän ei syö oliiveja......
Kypsän pizzan pinnalle vielä rucolaa ja basilikan lehtiä.
Muutama hiutale sormisuolaa.
Hyvää.
♥
No niin,nyt löytyi ohje tuohon pohjaankin. Kiitos siitä :)
VastaaPoista